Nawigacja

- Sarna - dziczyzna - mięso

W tej kategorii --->>>>>>>>>następny przepis Zrazy z sarny firmowe

Gulasz z sarny lub jelenia

Składniki na Gulasz z sarny lub jelenia

koszyk zakupów ilość jm produkt info
50 dkg udźca lub łopatki bez kości 50 dkg udźca lub łopatki bez kości

Przepis Gulasz z sarny lub jelenia

Przepis Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą i przyprawami,pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Następnie osuszyć, posypać przyprawami i mąką,zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną i opłukaną oraz pokrajaną w kostkę cebulą,skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki.Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki, dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z migdałami, dżemem, chlebem i przyprawami. Podawać z ziemniakamidrążonymi i surówkami.
Składniki

50 dkg udźca lub łopatki bez kości,tłuszcz,2 dkg mąki,8 dkg cebuli,15 dkg jabłek kwaśnych,4 dkg dżemu śliwkowego,5 dkg migdałów,2 dkg tartego razowego chleba,100 ml octu,200 ml wody,sól,jałowiec,rozmaryn,pieprz do smaku.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod