Nawigacja

- Kuchnia amerykańska - Zagraniczne

W tej kategorii poprzedni przepis Klasyczne brownie<<<<<<<<<

Babeczki brownie

Składniki na Babeczki brownie

koszyk zakupów ilość jm produkt info
100 gram gorzkiej czekolady
100 gram masło
2 łyżki cukier
50 gram mąka pszenna
3 szt jajko

Przepis Babeczki brownie

Przepis Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jedno jajo i dwa żółtka ubić mikserem z cukrem. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i mąkę. Pergaminowe foremki, najlepiej małe po czekoladkach, posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą pędzelka. Dwa białka ubić na pianę i delikatnie dodać do masy. Masą napełnić foremki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C, piec 10 min. (malutkie) lub 15 min. (wielkości kruchych babeczek). Wyjąć, zostawić w papierkach, posmarować na wierzchu masą czekoladową ganache. Najlepsze są na ciepło. Można piec babeczki w metalowych foremkach do kruchych babeczek, ale po upieczeniu trzeba szybko wyjąć jeszcze gorące z foremek.
Składniki

1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady,100 g masła (pół kostki) + 2 łyżki,2/3 szkl. cukru,50 g mąki,3 jaja.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod