Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Wystąpił błąd bazy danych. Administrator serwisu został powiadomiony automatycznie.

Babeczki brownie (Kuchnia amerykańska ,Zagraniczne ) ...

Nawigacja

- Kuchnia amerykańska - Zagraniczne

W tej kategorii poprzedni przepis Klasyczne brownie<<<<<<<<<

Babeczki brownie

Składniki na Babeczki brownie

koszyk zakupów ilość jm produkt info
100 gram gorzkiej czekolady
100 gram masło
2 łyżki cukier
50 gram mąka pszenna
3 szt jajko

Przepis Babeczki brownie

Przepis Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jedno jajo i dwa żółtka ubić mikserem z cukrem. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i mąkę. Pergaminowe foremki, najlepiej małe po czekoladkach, posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą pędzelka. Dwa białka ubić na pianę i delikatnie dodać do masy. Masą napełnić foremki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C, piec 10 min. (malutkie) lub 15 min. (wielkości kruchych babeczek). Wyjąć, zostawić w papierkach, posmarować na wierzchu masą czekoladową ganache. Najlepsze są na ciepło. Można piec babeczki w metalowych foremkach do kruchych babeczek, ale po upieczeniu trzeba szybko wyjąć jeszcze gorące z foremek.
Składniki

1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady,100 g masła (pół kostki) + 2 łyżki,2/3 szkl. cukru,50 g mąki,3 jaja.

komentarze

Komentarze


Napisz nowy komentarz

autor

email

treść

informuj mnie o odpowiedziach


kod